Zapečené hovězí koule s rajčaty
Publikováno 22.12.2018 v 14:59 v kategorii Hlavní jídlo, přečteno: 23x
Ingredience:
- 500g hovězího mletého masa
- 4 PL pohankové mouky (doma mletá)
- 2 konzervy loupaných rajčat
- 2 větší hrsti polníčku
- 1 větší cibule žlutá
- 2 stroužky česneku
- 1 mozzarella
- provensálské koření
- sůl a pepř
- 1 ČL medu
- kokosový olej
Příprava:
Maso a pohankovou mouku smíchej dohromady. Osol a opepři dle chuti. Udělej menší koule a vlož do pekáčku s víkem (lze přikrýt i alobalem). Cibuli nakrájej na proužky a česnek nadrobno - vše orestuj na kokosovém oleji. Poté přidej konzervy s loupanými rajčaty a přidej provensálské koření, sůl a pepř. Povař cca 10 min. Pokráje polníček a mozzarelu a přidej k rajčatům. Společně povař cca 5 min. Celou směr vlij do připraveného pekáčku a hezky rozprostři. Vlož do předehřáté trouby na 180°. Peč cca 1-1,5h, aby se masové koule hezky povařili v omáčce.
Jako přílohu jsem použila jáhlovo-pohankové špecle.
Dobrou chuť.


Komentáře
Celkem 0 komentářů