Vepřová krkovice na sušených rajčatech s kapary
Publikováno 27.12.2018 v 10:48 v kategorii Hlavní jídlo, přečteno: 39x
Jídlo z jedné pánve
Ingredience:
- 500 g vepřová krkovice
- 1 sklenička sušená rajčata s kapary (koupené v Tesco)
- svazek jarní cibulky
- 1 petržel (kořen)
- 2 stroužky česneku
- 1 větší hrst burských oříšků
- 2 ČL kokosového oleje
- mletá paprika sladká
- sůl a pepř
- sójová omáčka
- med
- bazalka
Příprava:
Rajčata s kapary vyklop do pánve. Rajčata vyber a nakrájej na tenké proužky a vrať je zpět do pánve. Vsyp burské oříšky. Nakrájej svazek jarní cibulky a česnek. Vše přidej do pánve, do které přidej ještě kokosový olej a začni pozvolna smažit. Mezitím si nakrájej maso na tenké plátky (já jsem udělala cca 2 mm x 5 cm x 2 cm). Než nakrájíš, tak se ti krásně osmaží a cibulka, česnek a rajčata s kapary. Maso přidej a dobře promíchej a nech restovat. Oloupej a najemno nastrouhej petržel a přidej jí do směsi. Dle chuti osol, opepři, přidej 1 ČL bazalky a 1 ČL mleté papriky. (Pozn. Kdyby nebylo připravované i pro děti, tak bych ještě přidala mleté chilli nebo chilli omáčku.) Přilij cca 2 PL sójové omáčky. Protože bylo připravováno pro děti, tak jsem musela ztlumit kyselost sušených rajčat přidáním 1 PL medu. Podlij cca 1cl vody a chvilku podus.
Jako přílohu jsem zvolila kombinaci rýžových a čínských nudlí, ale výborné by bylo i s rýží. Na talíři lze posypat trochou parmezánu.
Dobrou chuť.

Komentáře
Celkem 0 komentářů