Mrkvová polévka
Publikováno 20.12.2018 v 19:53 v kategorii Polévky, přečteno: 95x
Mrkve není nikdy dost, ale když je jí opravdu hodně a nevíš kam s ní, tak je nejlepší volbou tato polévka.
Ingredience:
- 0,5 kg mrkve
- jarní cibulka
- koriandr (čerstvý či mletý - co je komu po chuti)
- sůl a pepř
- zázvor (čerstvý či mletý - co je komu po chuti)
- 1 dcl smetana
- 2 PL rybí omáčka
- 1 PL ghí (přepuštěné máslo)
- 1 ČL kokosový olej
Příprava:
Mrkev oloupej a nastrouhej na hrubém struhadle. Větší jarní cibulku nakrájej na kolečka. Cibulku osmaž na kokosovém oleji a ghí. Pokud použiješ mletý zázvor a koriandr, tak zapraš osmaženou cibulku mletým zázvorem a koriandrem. Pokud použiješ čerstvý zázvor, tak oloupej cca zázvor o velikosti palce, nakrájej na plátky a osmaž společně s cibulkou. Pokud použiješ čerstvý koriandr, tak přidáš později. Do hrnce přidej nastrouhanou mrkev a orestuj jí společně s cibulkou cca 5min. Následně zalej vývarem nebo teplou vodou. Vař do změknutí. Pokud použiješ čerstvý koriandr, tak přidej v této chvíli. Dle chuti přidej sůl, pepř a rybí omáčku. Přilej na zjemnění smetanu (čím tučnější tím lepší). Vše promíchej a lehce nech projít varem cca 5min. Rozmixuj tyčovým mixérem a můžeš servírovat.
Na talíři můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo pažitkou. Dobrou chuť.
Komentáře
Celkem 0 komentářů