Maminčina kuchařkajednoduše, zdravě a chutně....jde to...

Jáhlovo-pohankové špecle

Publikováno 22.12.2018 v 14:14 v kategorii Přílohy, přečteno: 159x

Vynikající příloha, kterou lze použít i jako náhradu za klasické halušky
Ingredience:
  • 2 hrnky jáhlové mouky (doma mletá) 
  • 1 hrnek pohankové mouky (doma mletá) 
  • 4 PL ovesné mouky (doma mleté ovesné vločky)
  • 0,5 hrnku bezlepkové mouky Jizerky (těsto hezky spojí)
  • 2 PL plnotučného tvarohu 
  • 1 PL medu (zmírní hořkou chuť jáhel) 
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL kurkumy
  • špetka pepř 
  • voda 
  • 1 vejce 
Příprava:
Vše smícháš dohromady :-). Vody asi tolik, aby bylo těsto konzistencí jako na halušky. Zkoušela jsem dělat i klasické noky, ale nakonec zvítězil strojek na špecle (rychlost a jednoduchost). Do vroucí osolené vody vytvoříme "špeclovačem" nočky. Vaříme cca 5-6 min. Pokud ses rozhodla vytvořit klasické noky, tak doba vaření bude delší, aby se vše hezky provařilo. 

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?