Jáhlovo-pohankové špecle
Publikováno 22.12.2018 v 14:14 v kategorii Přílohy, přečteno: 159x
Vynikající příloha, kterou lze použít i jako náhradu za klasické halušky
Ingredience:
- 2 hrnky jáhlové mouky (doma mletá)
- 1 hrnek pohankové mouky (doma mletá)
- 4 PL ovesné mouky (doma mleté ovesné vločky)
- 0,5 hrnku bezlepkové mouky Jizerky (těsto hezky spojí)
- 2 PL plnotučného tvarohu
- 1 PL medu (zmírní hořkou chuť jáhel)
- 1 ČL soli
- 1 ČL kurkumy
- špetka pepř
- voda
- 1 vejce
Příprava:
Vše smícháš dohromady :-). Vody asi tolik, aby bylo těsto konzistencí jako na halušky. Zkoušela jsem dělat i klasické noky, ale nakonec zvítězil strojek na špecle (rychlost a jednoduchost). Do vroucí osolené vody vytvoříme "špeclovačem" nočky. Vaříme cca 5-6 min. Pokud ses rozhodla vytvořit klasické noky, tak doba vaření bude delší, aby se vše hezky provařilo.

Komentáře
Celkem 0 komentářů