Dýňovo-tuňákové karbanátky
Publikováno 12.01.2019 v 19:36 v kategorii Hlavní jídlo, přečteno: 41x
Výborná lehká večeře.
Ingredience:
- 1 menší máslová dýně
- 1 menší červená cibule
- 1 vejce
- 1 velký tuňák ve vlastní šťávě
- 1 mozzarella
- 4 PL ovesných vloček
- pepř a sůl
- koriandr
Příprava:
Dýni přepul a vydlabej semínka. Následně neoloupanou dýni nakrájej na cca 5 cm široké proužky a polož na plech. Předehřej troubu na 180° a dej do ní plech s nakrájenou dýní na cca 30-45 min (prostě až změkne). Mezitím než se ti dýně opeče, tak si nadrobno nakrájej cibuli a mozzarellu. Vše dej do mísy, do které přidej ještě vymačkaného tuňáka a vejce. Poté, co se ti dýně opeče, nech ji chvilku vychladnout, ať si při odslupkování nepopálíš ruce. Vydlabanou část dýně si dávej po mísy se zbytkem směsi. Nakonec přidej ovesné vločky a koření. Pokud by se ti těsto díky dýni zdálo moc vlhké, tak přidej ještě víc ovesných vloček. Vše důkladně promíchej a na plech s pečícím papírem si připrav karbanátky, které následně budeš péct v předehřáté troubě na 185°cca 45 min.
Podávej s dipem - ingredience:
- 80ml zakysané smetany
- 80ml tučného tvarohu
- lžička dijonské hořčice
- špetka soli
- 2 stroužky česneku
Dobrou chuť.

Komentáře
Celkem 0 komentářů