Maminčina kuchařkajednoduše, zdravě a chutně....jde to...

Dýňovo-tuňákové karbanátky

Publikováno 12.01.2019 v 19:36 v kategorii Hlavní jídlo, přečteno: 41x

Výborná lehká večeře.
Ingredience:
  • 1 menší máslová dýně
  • 1 menší červená cibule
  • 1 vejce
  • 1 velký tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 mozzarella
  • 4 PL ovesných vloček
  • pepř a sůl
  • koriandr
Příprava:
Dýni přepul a vydlabej semínka. Následně neoloupanou dýni nakrájej na cca 5 cm široké proužky a polož na plech. Předehřej troubu na 180° a dej do ní plech s nakrájenou dýní na cca 30-45 min (prostě až změkne). Mezitím než se ti dýně opeče, tak si nadrobno nakrájej cibuli a mozzarellu. Vše dej do mísy, do které přidej ještě vymačkaného tuňáka a vejce. Poté, co se ti dýně opeče, nech ji chvilku vychladnout, ať si při odslupkování nepopálíš ruce. Vydlabanou část dýně si dávej po mísy se zbytkem směsi. Nakonec přidej ovesné vločky a koření. Pokud by se ti těsto díky dýni zdálo moc vlhké, tak přidej ještě víc ovesných vloček. Vše důkladně promíchej a na plech s pečícím papírem si připrav karbanátky, které následně budeš péct v předehřáté troubě na 185°cca 45 min. 
Podávej s dipem - ingredience:
  • 80ml zakysané smetany
  • 80ml tučného tvarohu
  • lžička dijonské hořčice
  • špetka soli
  • 2 stroužky česneku
Dobrou chuť.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?